Webbrowser Icoontje ‘niet veilig’ en HTTPS

HTTPS beschermt gevoelige informatie terwijl het door de netwerken het wereld wijde web reist.
HTTPS is essentieel voor het beschermen van een website, zelfs als deze niet omgaat met gevoelige informatie zoals creditcards. Het biedt privacy, kritieke beveiliging en gegevensintegriteit voor zowel de websites als de persoonlijke gegevens van gebruikers.

SSL codeert gevoelige informatie

De belangrijkste reden waarom HTTPS wordt gebruikt, is gevoelige informatie die wordt ingevoerd op een website (formulier, wachtwoorden) te versleutelen terwijl ze over het internet worden verzonden.
Elke computer tussen de website en de server kan uw creditcardnummers, gebruikersnamen en wachtwoorden en andere gevoelige informatie zien als deze niet zijn gecodeerd met een SSL-certificaat.
Wanneer een SSL-certificaat wordt gebruikt, wordt de informatie voor iedereen onleesbaar, met uitzondering van de server waarnaar u de informatie verzendt. Dit beschermt het tegen hackers en identiteitsdieven.

HTTPS biedt vertrouwen

120716173647_chrome00Webbrowsers geven visuele aanwijzingen, zoals een slotpictogram of een groene balk, om te zorgen dat bezoekers weten wanneer hun verbinding is beveiligd.
Dit betekent dat ze jouw website meer zullen vertrouwen wanneer ze deze signalen zien en waarschijnlijk eerder van u zullen kopen.

HTTPS beschermt ook tegen phishing-aanvallen.

Een phishing-e-mail is een e-mail die wordt verzonden door een crimineel die probeert zich voor te doen als uw website. De e-mail bevat meestal een link naar hun eigen website of gebruikt een man-in-the-middle-aanval om uw eigen domeinnaam te gebruiken.
Omdat het voor deze criminelen erg moeilijk is om een ​​juist SSL-certificaat te ontvangen, kunnen ze uw site niet perfect nabootsen. Dit betekent dat uw gebruikers veel minder snel zullen vallen voor een phishing-aanval, omdat zij op zoek zijn naar de vertrouwensindicatoren in hun browser, zoals een groene adresbalk, en zij deze niet zullen zien.
SSL is vereist voor PCI-compliance
Om creditcard informatie op uw website te accepteren, moet u bepaalde audits doorgeven die aantonen dat u voldoet aan de normen van de Payment Card Industry (PCI). Een van de vereisten is het gebruik van een SSL-certificaat.

Nadelen van HTTPS

Met zoveel voordelen, waarom zou iemand HTTPS niet gebruiken?
Zijn er nadelen aan het gebruik van SSL-certificaten?
Kosten zijn een duidelijk nadeel. Tot voor kort waren er jaarlijks kosten verbonden aan SSL-providers. Door de toegenomen concurrentie in de industrie en de introductie van gratis providers zoals Let’s Encrypt, is dit nadeel kleiner geworden. Alleen aan het eenmalig inbouwen van SSL zijn kosten verbonden.
Website reactie snelheid is een ander nadeel. Omdat de informatie die u verzendt, moet worden gecodeerd door de server, zijn er meer serverbronnen nodig dan wanneer de informatie niet was gecodeerd. Het prestatieverschil is vooral merkbaar voor websites met zeer grote aantallen bezoekers en kan in dergelijke gevallen worden geminimaliseerd met speciale hardware.
Over het algemeen zijn de nadelen van het gebruik van HTTPS gering en de voordelen wegen veel zwaarder.

Conclusie

Omdat de moderne browsers klagen met icoontjes of zelfs hele schermen met waarschuwingen, worden bezoekers vaak op het verkeerde been gezet.
Ook al zoekt iemand alleen informatie, dan wordt hij afgeschrikt door alle waarschuwingen.
Alleen daarom is het verstandig om HTTPS standaard te activeren op je website.
Het inbouwen van HTTPS op een bestaande website kost eenmalig 30 minuten werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>