De beste tip aller tijden: ‘Keep it simple’

Keep it simpleNa meer dan 200 klanten te hebben begeleid bij de bouw van hun website, observeer ik dat een deel van de klanten moeite heeft om hun ideeën om te zetten naar een website.

Ze lopen vast of komen terecht in een proces dat maanden duurt. In eerste instantie hebben ze een kristal heldere visie wat er moet gaan gebeuren, maar dan komen de twijfels.
De goed bedoelde hulp en adviezen van anderen brengen je in de war. Of je verzandt in de duizenden websites op het net, die het allemaal weer anders doen.
De heldere visie wordt troebel en voor je het weet ben je maanden aan het ploeteren! Mijn advies is: ‘Keep it simple’.

Stap 1:
Schrijf allereerst voordat je verder leest, je heldere visie op papier.

Wat biedt je aan, waarom moet een bezoeker bij jou zijn? (Wat maakt jou uniek)

Kun je de visie je nog bijschaven? Bijschaven betekent: nog minder woorden en een nog helderdere visie.

Nu komt stap 2, Keep it still simple. Dat geldt op 2 vlakken:
1. Ontwerp
Een eenvoudig ontwerp, met snelle toegang tot alle pagina’s via een helder menu.
Zet je bezoekers niet op het verkeerde been met allerlei overbodige blinkende blokken op je website.
2. Inhoud
Gebruik je heldere visie en schrijf een aantal basis teksten alvast op papier: wie ben jij (laat je expertise en passies die van toepassing zijn de revue passeren), wat biedt je aan, hoe kom je in contact.
Daarna groeit de website mee met jou en je activiteiten. (Er komen meer activiteiten, wellicht workshops, maar die kleine heldere basis van je website staat vast.)

In stap 3 komt alles samen, waarbij de website echt gaan bouwen (implementeren). En jouw heldere visie zich gematerialiseerd.
Je gaat dan oefenen om de website zelf aan te passen, maar je krijgt ook in deze fase weer feedback van anderen die hun mening gaan geven over jouw nieuwe website!

Wat ik daarbij tot slot wil meegeven is de 6-2-2 regel:
“Vraag je 10 mensen om hun mening, dan zullen er 2 super negatief zijn, maar die mensen zijn altijd over alles negatief! Er zullen 2 mensen heel positief zijn, maar die mensen willen jou of niet tegen de schenen schoppen, of ze zijn altijd positief.
De andere 6 geven meningen die er toe doen!”

Het is dus de kunst om van alle reacties die je nu gaat ontvangen heel goed te schiften. En je niet te veel aan te trekken van de negatieve die er tussen zitten. Streep ze door als dit van die altijd negatieve mensen is. Of anders houdt je ze tegen je originele kristal heldere visie en kijk dan wat er van over blijft!

Op jouw succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>